De voetreflexzonetherapie is gebaseerd op de theorie dat door het stimuleren van de vele zenuwuiteinden in de voet het hele lichaam te behandelen is. De gestimuleerde zenuw geeft de prikkel door aan de hersenen en van daaruit wordt er een impuls doorgestuurd naar het bijbehorende orgaan of systeem. Deze impuls zet het orgaan of systeem aan tot actie. Stel er is sprake van een wat moeilijk verlopende stoelgang. Door de reflexzone van de dunne en/of dikke darm op de voetzool te masseren kan de persoon vaak makkelijker naar het toilet.

Het hele lichaam wordt weerspiegeld in de voet. Dr. William Fitzgerald (1872 – 1945) heeft het lichaam in 10 verticale, gelijkmatig naast elkaar liggende velden verdeeld, die van hoofd naar handen en door de romp naar de voeten lopen. Deze zones doorkruisen van boven naar beneden alle organen en verdelen eveneens de voet van hiel tot tenen in 10 lichaamszones.

Tijdens een voetreflexbehandeling worden beide voeten en de onderbenen tot aan de knieën gemasseerd. In een therapeutisch voetreflextraject wordt gekeken naar de oorzaak van de klacht. Waar komt de pijn of bijv. de onregelmatige menstruatie vandaan. De behandelingen worden dan afgestemd op de klacht. Tijdens de voetreflexbehandeling kunnen zones die horen bij het orgaan of systeem dat niet goed functioneert, best gevoelig zijn. Vaak is dat een tweede keer al anders.

Let op: voetreflex is géén vervanging van de reguliere geneeskunde, zie het als een aanvulling daarop.

Plan nu zelf direct uw afspraak online